CMYK test

Foto's testen in CMYK

Laat een proefdruk maken van jouw foto's met een CMYK profiel

Waarom testen in CMYK

CMYK versus RGB

Voor onze fotoprints gebruiken we een RGB-profiel. De printer zelf beschikt over 11 kleuren. Dit maakt dat de kleuren die je op jouw scherm ziet, zo goed mogelijk worden weergegeven op print.
Wanneer je foto's in CMYK laat drukken kan dit soms veel verschil geven met de foto's die je op jouw scherm zag. Het bereik van CMYK is een stuk kleiner. Hier worden immers maar vier kleuren gebruikt: cyaan, magenta, geel en zwart. Tinten zoals fel oranje kan je heel moeilijk weergeven in CMYK.

Softproofing

Nieuw is dat we via onze printer ook met de meest voorkomende CMYK profielen kunnen printen. De simulatie benadert het resultaat van een drukker. Op die manier weet je hoe jouw foto's er gaan uitzien en kan je de bewerking nog wat bijsturen vooraleer je duur drukwerk laat maken.

Wil je jouw foto's eerst eens testen dan kan dat heel eenvoudig. Waar je bij een offset drukproef eerst platen moet laten maken, kan je bij ons meteen een simulatie laten printen.

Voorbeeld

Test jouw afbeeldingen in CMYK

In dit voorbeeld wordt een afbeelding getoond welke met twee verschillende profielen werd afgedrukt. Links werd een CMYK profiel gesimuleerd dat vaak door drukkerijen wordt gebruikt. Rechts werd de afbeeling afgedrukt met een RGB profiel. Een zwart-wit afbeelding afdrukken is altijd delicaat. Je krijgt vaak een magenta kleurzweem terwijl dit in RGB niet te zien is. Het is dan handig om even op voorhand een testprint te maken voordat je een boek in druk laat gaan.