Kleurcontrole

Je ziet niet alle kleuren

Laat ons weten welke kleuren een probleem vormen voor jou.

Kleurcontrole bij een kleurstoornis

Foto's laten printen als je niet alle kleuren ziet

Laat het ons weten

Het is voor ons niet altijd mogelijk om de kleuren van een foto te beoordelen. Je moet weten wat de intentie is van de fotograaf bij het maken van de afdruk.
Wanneer je niet alle kleuren ziet, en je hebt de foto's niet door iemand laten controleren, kan je bij je bestelling vermelden dat we iets moeten laten weten indien bepaalde kleuren niet goed worden weergegeven. Wij doen dit graag voor jou.

Waarom doen we dit

Een tijd geleden voerde ik een onderzoek uit naar de waarneming van foto's door mensen met een kleurstoornis (kleurenblindheid). Dit heeft me veel geleerd hierover. Ik besef nu hoe moeilijk het moet zijn om een foto goed op te maken wanneer je eigenlijk maar de helft van de kleuren kan waarnemen.

Onderzoek naar waarnemingen bij een gestoord kleurenzicht

Het onderzoek

Als 'normaalziende' kunnen we ons moeilijk voorstellen hoe iemand met een gestoord kleurenzicht onze foto’s ziet. We denken er niet over na of een foto die wij mooi vinden dit ook is voor iemand met een kleurstoornis. Het zou goed kunnen dat de foto’s zo iemand helemaal niet aanspreken.

Onderzoek naar de beoordeling van kleurenfoto’s door personen met een kleurenstoornis

Inzichten

Door mijn onderzoek heb ik meer inzicht gekregen in het probleem van een gestoord kleurenzicht. Ik weet nu dat er fouten kunnen gemaakt worden bij bepaalde kleuren en wil graag helpen met het aanpassen van foto's.